zomerbanden

Zomerbanden

Veiligheid tijdens het autorijden is een pré, met name wanneer u ook in de zomermaanden uw auto optimaal wilt benutten. Om deze veiligheid in de zomermaanden te waarborgen is het aan te raden om gebruik te maken van zomerbanden. Dit zijn autobanden die speciaal ontwikkeld zijn om veilig te kunnen rijden bij warme temperaturen. In de regel is dit een temperatuur boven de 7°C graden Celsius. Door het stevige rubber waarvan het is gemaakt heeft een auto een betere wegligging en beter grip op een warme wegdek. Om goed grip te kunnen hebben moeten zomerband een minimale profieldiepte hebben van 2,5mm (millimeter). Bij Used Tyre Center kunt u zomerbanden verkrijgen met de volgende profieldiepte: 4mm, 5mm, 6mm, 8mm & 9mm.

Voordelen van zomerbanden

Naast dat zomerbanden voor een betere grip en wegligging zorgen op een warm wegdek zorgen deze banden ook voor:

 • minder kans op auto ongelukken door een kortere remweg
 • meer rijcomfort door minder geluidsproductie van de banden
 • voorkomen van slipgevaar
 • minder slijtage aan autoband zelf
 • besparingen op de brandstofkosten
 • besparingen op de aanschaf, zomerbanden kosten gemiddeld minder dan winterbanden


Waar moet een zomerband aan voldoen?

Voor het gebruik van zomerbanden onder uw auto zijn er zowel wettelijke als technische aspecten waar u rekening mee moet houden. Om veilig de weg op te gaan is het wettelijke minimale profieldiepte van een zomerband 1,6mm. Echter kan dit onvoldoende grip leveren wanneer tijdens een zomerdag regen valt. De zomerbanden hebben dan weinig contact met het wegdek wat slipgevaar kan opleveren.

Ons advies is om zomerbanden te vervangen bij een minimale profieldiepte van 2,5mm om veilig te kunnen rijden bij wisselende weersomstandigheden en wanneer u met hoge snelheden wilt gaan rijden. Zo hebben dan zomerbanden naast een betere grip ook een kortere remweg nodig dan winterbanden. Het is daarom sterk aan te raden om uw winterbanden te vervangen wanneer het winterseizoen voorbij is.


Waar herkent u een zomerband aan?

Een zomerband kunt u herkennen aan het profiel en het zon symbool die aan de zijkant (buitenkant) van de autoband wordt vermeld. Op sommige autobanden wordt ook het M+S symbool aangegeven. Dit is niet per definitie een pure zomerband, maar wel een band die ook in de zomerperiode gebruikt kan worden. De M+S staat voor "mud"(modder) en "snow"(sneeuw) en is vaak terug te vinden op all season autobanden.

Zomerbanden kopen bij autobanden service Used Tyre Center.

Wanneer u op het punt staat om gebruikte autobanden te kopen dan bent u bij bandenservice Used Tyre Center aan het juiste adres. Naast dat wij de grootste autobandenservice in Leiden, Leiderdorp & omstreken zijn, hebben wij ook ruim 10.000 zomerbanden op voorraad waardoor u gegarandeerd de banden vindt voor uw auto. Ons assortiment omhelst nieuwe en gebruikte banden van zowel A-merken als huismerken die in verschillende autobandentests redelijk tot goed scoren.

Onze bandenprijzen zijn inclusief monteren en balanceren.Daarnaast kunt u in onze ruim 1000 m2 grote werkplaats met 6 autobanden-monteurs met of zonder afspraak terecht voor het:

 • Wisselen
 • Monteren
 • Balanceren
 • Repareren
 • opslaan van uw zomerbanden

Wij nodigen u daarom van harte uit onze bandenservice aan de Touwbaan 24 in Leiderdorp te bezoeken of wanneer u vragen heeft met betrekking tot onze dienstverlening en producten vrijblijvend te bellen naar 071 572 7012.

Call Now ButtonBel nu!